Hvad Er Ceviche?

Billede: Pixabay, piliperiodista

Ceviche er en Sydamerikansk ret, hvor rå fisk bliver tilberedt af syren fra lime eller citroner. Det er en ret, der er utrolig frisk, og som passer perfekt til forår og sommer. Den kan bruges til både hovedret og forret, men bliver primært brugt til forret, da den er meget let.

Det er en ret, hvor du selv kan bestemme, hvad der skal i af grøntsager. Der plejer dog også at indgå chili, da det giver en dejlig smag til den rå fisk. Selvfølgelig kan du også selv variere, hvor meget chili du vil putte i.

Forslag til en ceviche

Ingredienser:

  • 400 g torsk
  • 1-2 limefrugter
  • 1 hel avocado
  • ½-1 chili (i denne er der brugt jalapenõ)
  • 1 rødløg
  • 12-15 cocktailtomater
  • 2 mini peberfrugter
  • 6 radiser
  • Friske koriander
  • Salt/peber
  • Evt. brød til i form af rugbrød eller tortilla.

Fremgangsmåde:

  • Tag din torsk og fjern diverse ben. Skær den herefter ud i små tern og put dem i en skål.
  • Del dine limefrugter og pres saften ud over torsken.
  • Stil dette på køl i ca. 30 min.
  • Del avocadoen, fjern stenen og skær den i tern.
  • Skær også din chili, peberfrugter og rødløg i tern. Fjern gerne kernene, da de ikke er så rare at spise.
  • Skær tomater i kvarte og dine radiser i lange strimler.
  • Hak til sidst korianderne groft.
  • Efter de 30 min. burde din fisk være klar.
  • Vend det hele sammen, fisk og grøntsager, og gør klar til servering.

Du læser dette tekstindhold, som er udarbejdet, fremstillet og skrevet for at tilgodese Perlen Odense. Her køber du et stort sortiment med marguerit. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.

Relaterede Indlæg