Hvad Kan Man Lave I Esbjerg?

Billede: Canva

Mangler du noget at lave i Esbjerg? Så skal du tage et nærmere kig på denne liste. Der er masser af sjove og spændende ting at lave i Esbjerg, hvilket du kan læse meget mere om herunder.

Listen er i særdeleshed velegnet til ting man kan lave med familien, der oven i købet ikke koster noget som helst.

Syv ting, du kan lave i Esbjerg

Nørreskoven

Udover at være Esbjergs sportsmekka, ligger der mange andre aktiviteter på Gl. Vardevej, som byens indbyggere kan bruge til fri afbenyttelse. Når foråret kommer, er dette stedet at tage dine børn med hen, hvor det næsten oser af en stemning af Tiergarten i Berlin.

Stranden i hjerting

Lidt nord for Esbjerg ligger omegnens bedste strand ved byen Hjerting. Med en lang strandpromenade, som løber langs caféer på den ene side, og volleybaner, hængekøjer og strand på den anden, kan man hurtigt bruge en dag med eller uden sine børn.

Mountainbike i Tjæreborg

Tager man i stedet syd for Esbjerg, kommer man til byen Tjæreborg. Ligesom Hjerting, ligger denne by ca. 8 kilometer fra Esbjergs bymidte. Tjæreborg har utrolig mange søer, som er skabt af gamle grusgrave.

Nogle af disse er blevet lavet til naturparker, hvor den mest kendte er beton-søen.

Biblotek og Kultur

Inde i Esbjerg Centrum ligger det fantastiske hovedbibliotek. Udover at have en masse bøger, film og musik som man kan låne, har de også gratis arrangementer at byde på. Børnebiograf, hækleklubber og koncerter er ofte på programmet, som man kan finde på deres hjemmeside.

Shopping i Broen

Dette lyder umiddelbart ikke som et sted, hvor man går hen, uden at få pungen op af lommen. Vil man dog på en rigtig gåtur igennem dem blomstrende by, hvor gågaden har fået et nyt og smukt arkitektonisk look, kan man fortsætte ned i byens nye storcenter, Broen.

Park & sø

Når man har fået nok af larmen i centrum, kan man hurtigt gå nogle hyggelige ture væk fra menneskemængden, og finde nogle skønne stier. Hvis man går op af Torvegade, kan man for enden se Esbjerg Musikhus.

Bagved ligger der en lækker park med tilhørende legeplads og gratis koncerter om sommeren. Man kan enten følge den nye bro, som giver udsigt over hele Esbjerg havn, eller man kan gå modsatte vej, og gå om på den anden side af jernbanen.

Længere ude ligger nemlig Lergravssøen. Her er der endnu en legeplads. Man kan gå en tur rundt om søen, hvor folk ofte står og fodre ænder eller nyder stilheden.

Cykling i Vadehavet

Kort fra Esbjerg ligger Danmarks største nationalpark, nemlig Vadehavet. Dette er et af de vigtigste vådområder i verden, med et rigt plante- og dyreliv. I 2014 kom den danske del af Vadehavet med på UNESCO’s liste over de ypperste naturområder i verdensarven.

Der er mange måder at opleve Vestkysten på, men en af de bedste er på cykel, især i medvind. Fra Norge går der en autoriseret og skiltet cykelrute, som strækker sig over 6000 kilometer. Denne cykelrute går lige igennem Esbjerg, og den kan man følge hele vejen langs kysten.

Tak for hjælpen
Denne artikel er støttet af Lejfesttelt.dk, hvor du kan finde leje af borde og stole. Artiklen er lavet med inspiration fra en tidligere artikel på Prinesseogpirater. Du kan læse artiklen her.

Relaterede Indlæg