Hvad Betyder Dodo? Raphus Cucullatus

Billede: Canva.com

Der lægges mange betydninger til den afdøde fugl dodo, som har fået en form for cult status. I dagens artikel vil vi prøve at afdække nogle af de betydninger der er til ordet. Du kan nemlig godt kalde en person for en dodo.

Dodo betyder…

Dodo kan betyde flere ting. Når man kalder nogen for en dodo refererer man til den legendariske fugl, der desværre er uddød. Hvis man kalder nogen for en dodo, mener man er de er lidt skøre eller fjollet, ja sågar kan det være et andet udtryk for en idiot eller sinke.

Det er sjældent man hører, at nogle bruger udtrykket dodo i Danmark, hvor det mest er kendt fra popgruppen Dodo & the Dodos. Vi har ikke kunnet finde ud af, om de også er opkaldt efter fuglen, der også går under navnet Raphus Cucullatus.

Er du løbet tør for idéer, eller er din stil ude af mode?

Begrebet har som sagt flere betydninger. Hvis man kalder en for en dodo kan man også hentyde til, at vedkommende er udløbet for idéer. Her bliver det ofte brugt til at beskrive en persons tøj, hvis man mener, at stilen er så gammel, at den burde være uddød.

I Danmark hører man mere udtrykket dinosaur blive brugt, hvis nogle har nogle ideer og tøjstile der er så gammel, at den burde være uddød. I andre lande er det også populært at referere til fuglene.

Mere om en Dodo

En Dodo var en stor fulg, der ikke kunne flyve. Den var lidt klodset og den havde et kæmpe næp. Den er relateret til måger.

På dansk hedder en dodo en dronte

Fuglen var omkring en meter høj, og byggede sine reder på jorden. Den hørte til i Mauritius, men den har desværre været uddød siden 1600-tallet.

Ligesom alle mulige andre dør, havde en dronte eller en dodo også sine gevinster for de økologiske system. Et bestemt træ, der også kaldes for et drontetræ, var også ved at uddø, da fuglen ikke var til at sprede træets frø mere.

Vi skal huske at passe på jordens dyr, så vi ikke mister flere af disse fantastiske dyr. Det er lidt synd, at dodo bliver brugt til at tale nedladende til folk, for vi ville ønske, at den store fugl der kunne veje op til 17 kg. Stadig var at finde.

Den er stadig meget populær at lave statuer af, især på grund af sit prægtige næp. Se ovenstående billede.

Billig Fitness

Vi vil gerne sende et ydmygt tak til Billig Fitness, der via støtte har gjort publiceringen af denne artikel til en virkelighed. Billig Fitness er en webshop, der sælger fitnessudstyr i høj kvalitet i hele Skandinavien. På norsk er manualer det samme som håndvægte. Skal du have nyt træningsudstyr i enten Danmark, Norge eller Sverige? Så giv deres hjemmeside et visit.

Relaterede Indlæg