Hvad Står Donald Trump For? Kend Præsidentens Politik

Billede: Jumpstory

Hvor godt kender du den amerikanske præsidents politik og hvad han egentligt står for? Det er de færreste, der efterhånden ikke kender rigmanden og den 45. amerikanske præsident, Donald Trump.

Men ved du også, hvad Donald Trump står for? Vi gennemgår her en række af de politiske mærkesager, som Donald Trump stillede op til valget i 2016 på, samt har kæmpet hårdt for at gennemføre siden da.

Donald Trump - Det står han for

Hvad står Donald Trump for? Den amerikanske præsident står for en række bestemte mærkesager, som han forsøger at få igennem under slogannet "Make America Great Again". Disse mærkesager er:

  • En stram immigrationspolitik
  • Modstand af fri abort
  • En lempelig våbenkontrol 
  • Mindre amerikansk indblanding i udenlandske konflikter
  • Afskaffelse af den sundhedsreform som Obama indførte
  • Skattelettelser
  • Decentralisering indenfor den offentlige sektor

Donald Trump taler på mange områder til den amerikanske kernevælger med en øget decentralisering, hvor den føderale del får mindre magt til fordel for de enkelte delstater.

Skal man forsøge at finde nogle fællesnævnere i den amerikanske præsidents politik, så er det, at USA og amerikanerne selv skal have en større frihed og medbestemmelse. Det står dog i kontrast med de, set med vesteuropæiske øjne, gammeldags tilgang til abort, våbenkontrol og offentlig sygesikring.

Derudover er der endnu et markant politisk område, hvor Trump både før valget og i løbet af valgperioden fra 2017-2021 har markeret sig stærkt - nemlig via en mindre kompromissvillighed i forhold til den øvrige verden, når det gælder politisk indflydelse og handelsaftaler.

Donald Trump blev valgt til præsident den 8. november 2016. Der var dollarkursen 6,7435. Den 12. august 2020 var dollarkursen 6,3267.

Tak for støtten

Til sidst takker vi avXperten for støtten her til indlægget. Find smarte sportsure, keyboards, højttalere og en lang række andre smarte elektroniske produkter på deres omfattende webshop. 

Relaterede Indlæg