Hvad Er Amaretto? Lær Den Italienske Drik At Kende

Billede: Jumpstory

Italien er kendt for mange ting, når det gælder mad og drikke. Men når vi siger berømte drikkevarer fra Italien, så tænker de fleste nok mere på rødvin end på Amaretto.

Amaretto er dog mere udbredt og kendt, end man som udgangspunkt går og tror. Men hvad er Amaretto egentlig?

Amaretto - Den søde italiener

Amaretto er en italiensk likør. Amaretto har det kendetegn, at den har en meget karismatisk smag, som bedst kan beskrives som bittersød med en smag af blød mandel. 

Selvom den smager af mandel, så indeholder Amaretto faktisk ikke mandler. Til gengæld indeholder den abrokoskerneolie, brændt sukker og essensen fra frugter og urter - 17 forskellige for at være præcis. 

Hvilke frugter og urter som Amarettoen indeholder, vil producenten Disaronno ikke ud med. Denne del af opskriften har været hemmelig siden den første flaske blev lavet helt tilbage i 1525. Så Amaretto har snart 500 år på bagen.

Amaretto har sin historie i en kunstnerisk historie. Her blev en flaske hjemmelavet likør givet som tak til maleren Luini, for hans fascination af sin model, en lokal enke, da han skulle male et maleri af Jomfru Maria. Enken gav ham en flaske likør, hvilket blev starten på historien om Amaretto. 

Om historien fra Saronno holder stik, eller om det blot er en legende, er der delte meninger om. Fakta er dog, at drikken stadig drikkes her godt 500 år senere.

Amaretto drikkes i dag rent, med isterninger, eller i drikken Amaretto Sour, hvor den blandes sammen med sukkersirup, citronjuice og æggehvider i en shaker. Den kan serveres pyntet med appelsinskral eller kirsebær - alt efter smag og behag.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af spændende elektronik som fx et bluetooth headset, keyboards eller noget så besynderligt som en smart metaldetektor til den nysgerrige sjæl.

Relaterede Indlæg