Vermouth er en vigtig del af den verdensberømte drink Martini, og har man smagt en martini, så har man med stor sandsynlighed også smagt vermouth. Men hvad er det egentlig for en slags alkohol, der er flittigt brugt, men langt fra lige så kendt som så mange andre former for spiritus?
Hvad er Vermouth? Vermouth er en form for krydret hedvin, der blev opfundet i Torino af Antonio Benedetto Carpino i 1786. Ideen var at skjule den dårlige smag af billig alkohol med de mange krydderier. Vermouth findes både i tør og sød, og bruges oftest i forbindelse med drinks.
Først blev Vermouth brugt i forskellige europæiske klostre, hvor det blev brugt til en form for selvmedicinering. Altså hvor man drak mindre smerter væk. Det blev dog også anvendt fordi den havde malurt i, hvilket er meget gavnligt mod smerter i maven.
Senere blev det dog sådan, at andelen af malurt i Vermouth blev reduceret betragteligt, da det har en meget skadelig effekt på centralnervesystemet i store doser. Så længe det er små doser, så har det ingen skadelige effekter.
Du kan altså roligt drikke en martini eller 4, uden at det går ud over dine nerver. Til gengæld kan du godt forvente en god gammeldags bulder i kasketten.
Dette blogindlæg er bragt og udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og bestille Smykker. Uden støtten fra Smykker kunne dette blogindlæg ikke lade sig gøre.