Hvad Er Gin Lavet Af?

Billede: Pixabay

Gin har som mange andre former for spiritus fået en opblomstring i de seneste år. Men hvad er gin lavet af?

De fleste kender til den granlugt og smag, som tilsætningen af enebær så karismatisk giver gin, men hvad er gin lavet af?

Sådan laver man gin

Gin produceres typisk af korn eller majs. Der hvor gin adskiller sig fra andre former for spiritus produceret på korn og majs, er ved den fremherskende smag, sin tilsætningen af enebær giver gin. Tilsætningen af enebær er et krav til gin, som skal indeholde netop enebær for at være en gin.

Udover enebær vil du efterhånden støde på en lang række ginudgaver, der hver især er tilsat forskellige former for botaniske elementer. Disse kan være alt fra krydderier i form af frugter, bær, blomster og urter, som hver især giver de forskellige former for gin helt bestemte og karismatiske smage.

Gin findes i fire hovedvarianter. De mest kendte er destilleret gin og London gin. London gin er kendt for sin tørhed og er oftest den, som de fleste støder på første gang, at de drikker gin. 

Selvom de fleste forbinder gin med netop London og England, så har den sine rødder i det hollandske, hvor professor ved navn Fransiscus Sylvius får æren for dens opfindelse. Sylvius benyttede i 1600-tallet alkohol med enebær som et middel mod nyresmerter. 

I forbindelse med at hollandske William III blev konge af England i 1689 fulgte drikken med over kanalen til England. De britiske soldater havde forinden fået smag for drikken i forbindelse med deres kampe under religionskrigene, drikken vandt for alvor stort indpas i England i slutningen af 1600-tallet.

Nederlandsk gin er dog ikke det samme, som den engelske gin, som de fleste af os kender som gin. Nederlandsk gin produceres af byg og lagres på træfade, hvilket giver den en smag, der minder mere om whisky, end om den gin, som de fleste af os kender.

Tak for støtten Billig Fitness

Afslutningsvis vil vi også gerne sende et stort tak til Billig Fitness i Sverige, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. Billig Fitness sælger træningsudstyr i hele Skandinavien. 

Har du drukket lidt for meget gin i ferien? Så find eventuelt en chinstång, hvis du besøger deres svenske hjemmeside, så du kan komme i god form igen... 

Relaterede Indlæg