Hvad Er Chinos? Lær De Populære Bukser At Kende

Billede: Pixabay

Det er svært at snakke om herremode i dag, uden at du på et eller andet tidspunkt kommer ind på chinos. Selvom mange mennesker går i eller har chinos, så er det faktisk de færreste, der ved, hvad chinos egentlig er.

Det laver vi om på! Vi vil i denne artikel nemlig gøre det nemt for dig at forstå, hvad chinos er.

Chinos - det kendetegner dem

Ligesom jeans så kommer chinos i mange forskellige farver og former. Kendetegnet for dem er dog, at de sidder løse og er afslappende bukser. Især comforten og slidstyrken er chinos store kendetegn.

Chinos kan i dag købes i flere materialer, men oprindeligt er der tale om bukser lavet af bomuld. Deres enkle look og store comfort gør, at chinos kan bruges til de fleste anledninger. 

Selvom moden ændrer sig, så følger chinos med, da de kan købes i forskellige pasformer. Du kan derfor også opleve chinos med slimfit-pasform.

Bukserne så dagens lys lidt tid efter, at jeans var slået igennem som de oplagte arbejdsbukser i Nordamerika. Det er dog også via Amerika, at chinos er blevet udbredt. I forbindelse med den spansk-amerikanske krig havde USA's hær besat Fillippinerne i 1898. I den forbindelse søgte det amerikanske militær slidstærke, komfortable og enkle bukser til soldaterne. Man importerede derfor nogle nye bukser fra Kina. Disse bukser blev i den tidligere spanske koloni (Fillippinerne) kaldt for "pantalones chinos", hvilket betyder kinesiske bukser.

De bekvemmelige chinos fulgte med de amerikanske soldater hjem til staterne - hvorfra den sidenhen har bredt sig til det meste af verdenen, hvor de i dag er blevet det fortrukne valg for mange, når der søges et lidt mere klassisk og elegant look, end det som jeans tilbyder.

Relaterede Indlæg